Psihoterapie

Serviciile oferite:

Psihodiagnostic și evaluare clinică

Evaluarea stării mentale, emoționale și a problemelor de comportament cu ajutorul interviului semi-structurat și al testelor psihologice acreditate.

 
Consiliere psihologică

Intervenții psihologice în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale. Se adresează persoanelor sănătoase aflate într-o situație de impas cu privire la rezolvarea unor situații de criză, sociale, profesionale sau familiale.

 
Psihoterapie

Intervenții psihologice cu scopul modificării factorilor psihologici implicați în tulburările psihice în vederea restabilirii stării de sănătate.

Ce ți se potriveste?

 Psihoterapia presupune o intervenţie psihologică prin intermediul unor tehnici, proceduri şi strategii pentru eliminarea unor probleme, sau tratarea unor tulburări emoționale sau de comportament. Psihoterapia se poate desfăşura individual, în cuplu, familie sau într-un grup, în funcţie de obiectivele terapeutice. Consilierea este recomandată persoanelor aflate într-o situaţie mai dificilă sau într-un impas de viață și este nevoie de un ajutor în identificarea obstacolelor, a resurselor, a punctelor tari și slabe. Dezvoltarea personală înseamnă să dobândeşti abilităţile şi competenţele de care ai nevoie şi să le îmbunătăţeşti pe cele pe care le deţii deja, chiar dacă nu există o anumită tulburare ci se vizează doar îmbunătățirea calității vieţii. Psihoterapia online poate fi folosită ca alternativă la terapia faţă în faţă atunci când nu este posibilă prezenţa fizică în cabinet. Poate fi realizată prin intermediul aplicațiilor Skype/Whatsapp/Messenger de pe PC sau telefonul mobil.

Cum se desfășoară terapia? Detalierea pas cu pas a ședintelor de terapie/consiliere psihologică

 

Inițierea relației terapeutice

Ce te supără?... Ne familiarizăm cu aspecte de sănătate și boală! Parcurgem împreună datele personale ale dvs. și stabilim obiectivul colaborării terapeutice.

Ședința 1

Evaluarea generală a stării de sănătate

Cu ajutorul întrebărilor ghidate se obține o imagine de ansamblu a tabloului clinic asociat cu problema dvs. Se pot completa teste/chestionare în cabinet sau acasă... în vederea obținerii unui diagnostic medical.

Ședința 2

Investigarea detaliată a unei probleme majore

Evaluările stării de sănătate se transcriu ca pe o listă cu probleme terapeutice. Pentru început, se alege împreună o problemă majoră ce urmează a fi investigată și abordată cu soluții terapeutice.

Ședința 3

Intervenții terapeutice pentru problemele vizate

Intervențiile terapeutice urmăresc restabilirea stării a dvs. de sănătate. Tehnicile folosite sunt validate știintific și pot cuprinde sesiuni de hipnoză, expunere stimuli critici graduali, monitorizarea gândurilor și a comportamentului, etc.

Ședința 4 (...n)

Sunt aici ca să te ajut!

Profesia mea este pusă în slujba oamenilor, adică și în folosul tău!